Pokličite nas na: 031 249 269
terme topolšica

Terme Topolšica se nahajajo v osrčju Šaleške doline in zaradi blagodejnih učinkov termalne vode spadajo med najboljše toplice v Sloveniji. Z bogato ponudbo bazenov, wellness storitev, savn in masaž svojim gostom omogočajo popolno sprostitev in oddih. Zaradi številnih aktivnosti, ki so na voljo v bližini, so priljubljena destinacija za mnoge goste.

Terme Topolšica - lokacija in zgodovina

V objemu narave zgornjega dela Šaleške doline se nahaja majhno mesto Topolšica, ki je ime dobilo po vrsti dreves, ki rastejo v bližnji okolici. Kraj že od nekdaj slovi po svojih vrelcih termalne vode in wellness storitvah, ki jih danes ponujajo Terme Topolšica.

Zdravilne učinke termalne vode so poznali že Kelti in Rimljani – na območju današnjih term so odkrili ostanke kopališča in zdravilišča, ki so ga v 1. stoletju zgradili Rimljani. V toplih virih so se, da bi se sprostili in pozdravili različne tegobe, radi namakali tudi prebivalci srednjega veka. Prve turistične nastanitve se na lokaciji začnejo pojavljati v 19. stoletju, ko so terme Topolšica postale priljubljena destinacija plemstva in bogatih.

Po prvi svetovni vojni so bila zgrajena nova zdravilišča in hoteli, terme Topolšica pa so začele sloveti po blagodejnih učinkih termalne vode na zdravje srca, ožilja in dihal. Danes Topolšica kot eden od najbolj opremljenih termalnih centrov spada med najboljše toplice v Sloveniji.

Široka paleta wellness programov, terapij, masaž in drugih storitev dopolnjuje njihov program zdraviliškega turizma. Terme Topolšica so postale priljubljena destinacija tako za tiste, ki si želijo aktivnega in športnega oddiha, kot tiste, ki se želijo sprostiti in razvajati v termalnih bazenih.

Bazeni, savne in druga ponudba

Terme Topolšica vam nudijo razvajanje v različnih zunanjih in notranjih bazenih s termalno vodo.

 

Notranji pololimpijski bazen v hotelskem kompleksu omogoča neposreden izhod v zunanji del bazena. Masažne prhe, topli vrelci, whirpool oziroma jacuzziji in pa prave rimske kopeli bodo poskrbeli za sproščujočo in poživljajočo izkušnjo.


Zunanji vodni park Zora trenutno ne obratuje.

Poleg bazenov je v hotelu na voljo tudi kompleks savn. Za odpravljanje toksinov v telesu, spodbuditev prekrvavitve, sproščanje napetosti in izboljšanje počutja lahko obiščete eno od finskih ali infrardečih savn v ponudbi. Za sprostitev po obisku savne vam je na voljo tudi prijeten prostor, kjer se lahko ob razgledu na notranje bazene ohladite in spočijete.


Wellness center Zara trenutno ne obratuje. 

Terme Topolšica in okolica vam ponujajo veliko odličnih priložnosti za razvajanje vaših brbončic.

V restavraciji hotela Vesna vas bodo kuharski mojstri navdušili z lokalnimi specialitetami in svežimi, sezonskimi sestavinami. Za razvajanje ob skodelici kave, torticah in drugih prigrizkih pa lahko obiščete prostorno teraso njihove kavarne.

V Topolšici in njeni okolici je na voljo bogata ponudba priložnosti za rekreacijo in aktivnost na svežem zraku. V bližini so vam na voljo najem koles, fitnes center ter igrišča za tenis, košarko in odbojko.


Naši apartmaji vam nudijo odlično izhodišče za odkrivanje čudovitih kolesarskih in sprehajalnih poti, ki vas vodijo mimo naravnih in kulturnih znamenitosti v okolici.

Zdraviliški program je razlog, da so terme Topolšica priljubljena destinacija za osebe, ki okrevajo po različnih boleznih, težavah s hrbtenico in različnih operativnih posegih.

Termalna voda v bazenih lahko blagodejno vpliva na bolečine, ki v telesu nastanejo kot posledica težav s kolki, sklepi, koleni in hrbtenico. Topla voda sprošča celoten gibalni sistem, breztežnost pri plavanju pa pomaga pri hitrejšem okrevanju, saj ne obremenjuje sklepov.

Zunanji vodni park Zora in Wellness center Zara trenutno ne obratujeta.

* Celodnevne vstopnice za hotelske bazene in savne so vključene v ceno najema.
termalni-bazeni

Terme Topolšica slovijo po termalnem izviru

Blagodejni učinki termalne vode:

Družine z otroki

Terme Topolšica so odlična izbira tudi, če se na dopust odpravljate z družino in majhnimi otroki. Verjamemo, da boste zadovoljni s ponudbo različnih aktivnosti, ki vam jih ponujajo terme Topolšica in njihova okolica. V bazenih se zagotovo najde nekaj za vsakogar, bogata narava ter športna in otroška igrišča pa bodo poskrbela za raznolike možnosti preživljanja časa. Le nekaj minut vožnje vas loči tudi do Velenjskega jezera s čudovito plažo in velikim vodnim igriščem za otroke. Priložnosti za zabavo na prostem vam zagotovo ne bo zmanjkalo!

Naši udobni in sodobno opremljeni družinski apartmaji, ki vam omogočajo, da se v terme Topolšica preprosto sprehodite, vam nudijo vse, kar potrebujete za prijeten družinski oddih.